Personvern og informasjonskapsler

Vesterålen IKT AS er opptatt av personvern, og vi legger derfor stor vekt på dette. Disse retningslinjene for personvern forklarer og klargjør hvordan vi, som behandlingsansvarlig, behandler brukernes og kunders personopplysninger i henhold til personvernforordningen, (EU) 2016/679 (forkortet GDPR).

Disse retningslinjene gjelder der VIKT AS (heretter «VIKT», «vi», «oss» og «vår») behandler personopplysninger som er samlet inn via nettsiden vår. Ved å bruke nettsiden vårt samtykker du i at dine personopplysninger behandles i henhold til disse retningslinjene.

Hvor lagrer vi personopplysninger?
Personopplysninger vi samler inn fra deg lagres sikkert i vårt CRM system Fresh Sales.
VIKT bruker leverandører for e-post, skytjenester, bekjempelse av skadevare, brannmurer osv. der personopplysninger kan overføres til og behandles i et land utenfor EU/EØS-området. Alle slike overføringer av personopplysningene dine gjøres i samsvar med gjeldende lover.

Mottakere av personopplysninger
Vi kan videreformidle personopplysningene dine til alle selskaper i konsernet vårt (dvs. datterselskaper, vårt endelige holdingselskap og alle dets datterselskaper), så langt det er nødvendig for de formålene som er angitt i disse retningslinjene for personvern.

Vi kommer ikke til å selge, omsette eller på annen måte overføre din personinformasjon til tredjeparter. Unntak er tredjeparter som vi stoler på og som hjelper oss med å drive nettsiden vår, virksomheten vår, levere varene du bestiller eller yte service. Og dette kun hvis disse partene samtykker i å holde informasjonen konfidensiell og ikke bruke den til andre formål enn avtalt.

Hvorfor samler vi inn personopplysningene dine?
Vi samler inn personopplysninger når vi har et juridisk grunnlag for det. For hvert enkelt tilfelle der vi samler inn personopplysninger, informerer vi deg om hvorvidt utlevering av personopplysninger er lovpålagt eller nødvendig for å inngå en avtale, om du er forpliktet til å oppgi personopplysningene og om mulige konsekvenser dersom du velger å ikke gjøre det.

Retningslinjer for oppbevaring
Vi oppbevarer personopplysningene dine så lenge det er nødvendig for at vi skal kunne oppfylle våre forpliktelser ovenfor deg, samt hvis en lovbestemt oppbevaringstid er fastsatt. Når vi oppbevarer personopplysningene dine for andre formål enn i tilknytning til våre kontraktsmessige forpliktelser, som at du gir ditt samtykke for å motta nyhetsbrev, lagrer vi opplysningene bare hvis det er nødvendig for det formålet.

Når det ikke lenger foreligger et formål eller en juridisk forpliktelse til å oppbevare personopplysningene, slettes eller anonymiseres disse.

Dine personlige rettigheter
Hvis du har spørsmål om retningslinjene for personvern, må du gjerne kontakte oss på support@vikt.no
Du har rett til å sende inn eventuelle klager vedrørende behandlingen av personopplysningene dine til den nasjonale tilsynsmyndigheten.

Overføring til tredjeland
Informasjon vi samler inn om deg kan behandles, lagres og overføres mellom alle VIKTs datterselskaper i landene vi har virksomhet i. Alle VIKTs datterselskaper har signert en intern databehandlingsavtale som gir en enhetlig beskyttelse av data på tvers av alle datterselskapene. VIKT vil imidlertid ikke overføre personopplysningene dine til land utenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS) uten uttrykkelig å informere deg om denne overføringen.

Siste oppdateringer av retningslinjer for personvern
VIKT forbeholder seg retten til å oppdatere eller endre disse retningslinjene til enhver tid. Vi oppfordrer deg til å besøke nettstedet regelmessig for å oppdatere til nyeste versjon.
Hvordan kontakte oss

Dersom du har spørsmål angående disse retningslinjene for personvern eller vår behandling av personopplysninger, eller ønsker å kontakte oss angående dine personopplysninger, ber vi deg ta kontakt på support@vikt.no

Kategorier av personopplysninger vi samler inn

Digital markedsføring
Vi bruker personopplysningene dine til å sende deg nyheter, oppdateringer, informasjon om andre lignende produkter og tjenester, VIKTs arrangementer og nyhetsbrev, osv. Personopplysninger du gir oss ved å fylle ut skjemaene på nettsiden vår, brukes bare med ditt samtykke. Vi behandler følgende kategorier av personopplysninger: fornavn, etternavn, firmanavn, e-postadresse og telefonnummer. Vi lagrer opplysningene dine for direkte markedsføring til du trekker tilbake samtykket ditt.

Informasjonskapsler
Når du besøker en nettside kan det lagre eller hente inn informasjon via nettleseren din, oftest i form av såkalte informasjonskapsler. Denne informasjonen kan handle om deg, dine preferanser eller enheten din, og den brukes i hovedsak for å sikre at nettsiden fungerer som forventet. Informasjonen vil normalt ikke kunne brukes til å identifisere deg, men den kan gi deg en mer personlig tilpasset opplevelse.

Informasjonskapsler brukes ofte til å «huske» deg og dine preferanser, enten i løpet av et enkelt besøk eller i løpet av flere gjentatte besøk. De sørger for at du får en god opplevelse, og utfører avgjørende funksjoner som f.eks. å fylle ut skjema og sende inn til oss. Informasjonskapsler kan legges inn av nettsiden du besøker (kjent som «førsteparts informasjonskapsler»), eller av tredjeparter, for eksempel de som viser innhold eller leverer reklame- eller analysetjenester til nettstedet («tredjeparts informasjonskapsler»).

VIKT bruker informasjonskapsler for å tilpasse innhold og annonser, for å inkludere funksjoner fra sosiale medier og for å analysere trafikken vår. VIKT deler også informasjon om hvordan du bruker nettsiden med våre partnere innen sosiale medier, annonsering og analyse.

Nedenfor er en detaljert liste over informasjonskapslene vi bruker på vår nettside:
• Obligatoriske informasjonskapsler
• Analytiske informasjonskapsler
• Informasjonskapsler for markedsføring

Obligatoriske informasjonskapsler
Disse informasjonskapslene er nødvendige for at nettsiden skal fungere, og de kan ikke slås av. Dette gjør det mulig å ha en nettside som tilbyr utvidet funksjonalitet og muligheter for personlig tilpasning. De kan lagres av oss eller tredjepartsleverandører som VIKT bruker tjenester fra på nettstedet. De lagres vanligvis kun som følge av handlinger som du utfører og som fører til at du ber om tjenester, for eksempel når du velger innstillinger for personvern eller fyller ut skjemaer. Hvis du blokkerer slike informasjonskapsler, kan det føre til at nettsiden ikke fungerer som det skal. Disse informasjonskapslene lagrer ikke personopplysninger direkte, men de gir en unik identifikasjon av nettleseren og enheten du bruker.

Analytiske informasjonskapsler
Med disse informasjonskapslene kan vi overvåke trafikken slik at vi kan måle og forbedre nettsidens ytelse. De hjelper oss med å finne ut hvilke sider som er mest og minst populære, og de lar oss se hvordan besøkende navigerer. All informasjon som samles inn er anonyme. Hvis du ikke tillater disse informasjonskapslene, vil ikke vi i like stor grad kunne optimalisere og analysere nettsidens ytelse.

Informasjonskapsler for markedsføring
Disse informasjonskapslene legges til gjennom nettsiden av våre markedsføringspartnere. Anonymiserte data kan deles med tredjeparter for å bygge opp en profil med informasjon om dine preferanser. De lagrer ikke personopplysninger direkte, men gir en unik identifikasjon av nettleseren og enheten du bruker som kan brukes til å bygge opp en profil. Hvis du ikke tillater disse informasjonskapslene, vil du oppleve mindre målrettet annonsering og vil ikke kunne bruke eller se disse delingsverktøyene.

Sist oppdatert 14.07.20